Píše mi soudružka Konečná…

V záplavě válečných zpráv jsem přehlédl její reakci na můj text na „sockách“. Ze židle mě tehdy zvedla její tupá obhajoba VŘSR, v níž Leninovi bolševici mučili a popravili na dvě desítky mých příbuzných. I s dětmi. Měli jiný původ, zakládali pily a kamenolomy a stavěli železnice…a byli přáteli cara. Jakkoliv bývám zdvořilý, napsal jsem vrchní komunistce, že je „kráva“. Ani teď nelze uhnout byť o píď. „Živá voda“ mrtvé partaje, nejspíš frustrovaná už letmým pohledem do zrcadla, teď lavíruje kolem Ukrajiny, huláká o nezbrojení a mydlí fráze a la Bílá holubice. Ještě loni touhle dobou přitom tvrdila, že „Spojené státy a členské země NATO využívají současný ukrajinský režim jako ‚bílého koně‘ v tažení proti Rusku“. Zato teď se rozšoupla. „KSČM soustavně protestuje proti aktuálnímu dramatickému zhoršení mezinárodní situace v Evropě!“ jede bomby. Tohle Putin nepřežije! A v tichosti nám chystá na Hrad Skálu. Císaře stalinistů a grázla bolševismu.

Soudružka Konečná mi píše, že jsem soudruh. Protože jsem byl před 23 lety 4 roky u socanů a tak se prý v dávnověku zdravili. A vůbec co si dovoluju, když „nemám páteř, nosil jsem tašku Zemanovi a Grossovi a sloužil jsem pod kariérním komunistou Šloufem“. Manipuluje pěkně, po bolševicku: Olovo, neolovo a o válce se Zemanem a Šloufem ani zmínka. Prý jsem blbec s tituly, zatímco ona má na srdci poselství revoluce. K tomu všemu si vypomohla kuriózní exhibicí „X“ Veselého „Špína Šarapatka“, v níž jsem ausgerechet ústy servilního pohůnka Zemana, SPD a Babiše v Radě ČT za šmejda a „přisluhovače mocných“. Freude, Freude, vždycky na tě dojde! Fakta se tu neřeší, zato se fluše. Výběr Konečné ale není náhodný. „Znal jsi svého okresního tajemníka? Znáš předsednictvo Okresního výboru KSČ?“ tázal se jakýsi spřízněný blb Veselého v jeho XTV. Odpověď člena Rady ČT byla pro pro Konečnou rajskou hudbou: „Já ano. Jmenoval se Jaroslav Košík. To je náš rodinný přítel“…

Psát znovu soudružce Konečné je marnost. Nešťastnice bez morálky, která mydlí schody Evropské unii v Evropském parlamentu, si doma kouše nehty nad růstem popularity Fialovy vlády i premiéra samotného, válka neválka. Na víc nemá. A zatímco soudruzi dřepí v kanclech, Fiala je na Ukrajině. Hroutí se jí svět. Emigrovat do Ruska ale nebude: opustit cca 400 tisíc Kč měsíčně od Evropanů se jí nechce. Komunistka k pohledání. Jeden vzkaz bych pro ni přesto měl. Soudružko Konečná, dnes slaví matematici: svátek má číslo „pí“. Prý jsi dobrá na tajenky. Blahopřejeme! (15.3.22)

Dneska jsem je slyšel. Před kostelem. Jedny v hloučcích, očividně zachmuřené válkou, ale na chvilku šťastné za blízkost Krista a přátel, za slunce a příslib jara. A pak ty druhé. Dvě tři zlobné tváře s tlumenými hlasy o „vyžírkách“ z Ukrajiny. Čekají naši bídu, nemoci a atomovku. Putina chápou, má prý nárok. Znám je celé roky. Derou se o čtení z Bible, vzpřímeně klečí, jsou přezbožní.. Kam se hrabe papež. A večer mi tu „anonymně“ nutí video od Přátel Putina. Prý „bliju zvratky“, všechno je jinak a pravda je jinde. Černí proroci, sluhové zla pod střechou Boha.

Kristova koruna je teď na Ukrajině. Ne v Kremlu, jak si myslí. Čtou z Bible, ale neznají slova. Potkáte-li je také, připomeňte jim tahle:

„…Jeden druhého břemena neste..“

Možná pak přežijí peklo, kam je táhne ten jejich Putin. Amen…

Mohlo by se vám také líbit...